Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

POZIV NA SEMINAR Žene i politika: Biram ravnopravnost!

POZIV NA SEMINAR                          Žene i politika: Biram ravnopravnost!

Otvorene su prijave na seminar Žene i politika: Biram ravnopravnost! koji će se održati od petka 2.12. do nedjelje 4.12.2022. godine u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu.

Seminar je namijenjen ženama do 35 godina aktivnim u političkim strankama koje žele svojim angažmanom doprinijeti unaprjeđenju statusa žena i ostvarenju rodne ravnopravnosti.

Sudjelovanje na treningu i uključivanje u program Žene i politika: Biram ravnopravnost!  omogućit će sudionicama neformalno obrazovanje koje osnažuje i potiče angažman, a od sudionica se nakon seminara očekuju konkretne akcije i/ili aktivnosti u političkim strankama i/ili lokalnim zajednicama koje će doprinijeti društvenoj promjeni. Prilikom selekcije prvenstveno ćemo se rukovoditi motivacijom sudionica za rad na poboljšanju položaja žena te ćemo nastojati osigurati zastupljenost različitih političkih stranaka i ravnopravnu regionalnu zastupljenost.

Cilj seminara je unaprjeđenje znanja i vještina političarki u području provođenja rodno osviještene politike te njihovo osnaživanje za proaktivno djelovanje. Neke od tema kojima ćemo se baviti su: Rodna ravnopravnost; Feminizam; Sudjelovanje žena na mjestima odlučivanja; Rodne politike: rodno uvjetovano nasilje, diskriminacija u svijetu rada, reproduktivna prava; Institucionalni mehanizmi i rodno osviještena politika ravnopravnosti, Komunikacijske vještine i prezentacija; Povezivanje, solidarnost i podrška. Na kraju treninga usmjerit ćemo se na planiranje akcija koje će sudionice seminara imati obavezu provesti.

Planiran je i drugi modul (follow up) u svibnju 2023., a teme drugog modula ovisiti će o potrebama i interesima grupe.

Seminar započinje 2.12. 2022. u popodnevnim satima te završava ručkom u nedjelju  4.12.2022., a o mjestu održavanja treninga sudionice će biti naknadno obaviještene. Sve troškove puta, smještaja, obroka i osvježenja pokrivaju organizatorice. Broj sudionica ograničen je na 20.

Od sudionica očekuje se sudjelovanje na oba modula seminara te provođenje aktivnosti koje će same osmisliti, a koje su usmjerene na unaprjeđenje statusa žena u društvu.

Online prijavni obrazac za seminar nalazi se OVDJE, a prijave su otvorene do 23.11.2022. godine.  Bit ćete obaviještene do  26.11. 2022. godine je li vaša prijava prihvaćena.

Za dodatne informacije obratite nam se putem maila sanja.cesar@cesi.hr

Related Posts