Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Cilj projekta je pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela te promoviranja prava koja žrtve i svjedoci imaju prije, tijekom i nakon postupka kako bi što lakše prošli kroz traumatično iskustvo, a s ciljem sprečavanja njihove daljnje viktimizacije.

U okviru programa možete ostvariti:

  • emocionalnu i praktičnu podršku, tehničke i praktične informacije te informacije o pravima,
  • usluge pravnog i psihološkog savjetovanja,
  • pratnju na sud,
  • pratnju na policiju, državno odvjetništvo i/ili centre za socijalnu skrb,
  • podršku ukoliko niste prijavili kazneno djelo,
  • podršku nakon završetka sudskog postupka.

Osim navedenih usluga namijenjenih izravnim korisnicima projekta (žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela), provest će se Nacionalna kampanja s ciljem promoviranja prava koja žrtve i svjedoci imaju prije, tijekom i nakon postupka te informiranju žrtava kaznenih djela kako bi što lakše prošli kroz traumatično iskustvo, a s ciljem sprečavanja njihove daljnje viktimizacije.

Aktivnosti provode volonterke, voditeljica projekta, pravnica te kao vanjska suradnica i psihologinja.

U okviru projekta organizirat će se okrugli stolovi i tematske sjednice za predstavnike nadležnih tijela i institucija te organizacija civilnog društva s područja Krapinsko-zagorske županije s ciljem uspostave što bolje međusektorske suradnje institucija u području zaštite i pomoći žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela.

Projekt se provodi od 2018. godine, a financiran je od strane Ministarstvo pravosuđa u okviru Javnog poziva za financiranje aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. 

Uz udrugu CESI; SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije, partneri na projektu su:

Ženska soba – Centar za seksualna prava

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima

Centar za građanske inicijative Poreč

Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin

DEŠA Dubrovnik

Udruga “Hera Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava”

Informativno pravni centar

Ženska grupa Karlovac “Korak”

S.O.S Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja

Udruga “ZvoniMir”

Related Posts