Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

“VRAG ODNIO ŠALU!” PRIRUČNIK ZA ZAGOVARANJE SEKSUALNIH I REPRODUKTIVNIH PRAVA I ZDRAVLJA U SVJETLU NEOKONZERVATIVNIH NAPADA

“VRAG ODNIO ŠALU!” PRIRUČNIK ZA ZAGOVARANJE SEKSUALNIH I REPRODUKTIVNIH PRAVA I ZDRAVLJA U SVJETLU NEOKONZERVATIVNIH NAPADA

Ova publikacija nastala  je u okviru projekta  “Ujedinjeni glasovi za seksualna i reproduktivna prava i zdravlje” kojeg su provodile CESI, a koji za cilj ima podizanje svijesti mladih te jačanje suradnje i povećanje kapaciteta nevladinih organizacija i inicijativa građana/ki kako bi zajedno radili/e na ostvarenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava. Projekt se provodio uz financijsku podršku Inicijative otvoreno društvo za Europu u okviru Fondacije otvoreno društvo.

U publikaciji dajemo prikaz organizacija s kojima smo surađivale i njihovih strategija djelovanja, ali i strategija koje su u proteklom periodu koristile različite grupe i platforme za promicanje seksualnih i reproduktivnih prava i zdravlja u borbi protiv katoličkih fundamentalističkih organizacija i inicijativa. Neke od njih su usmjerene na promjene zakona, druge imaju mobilizacijske snagu za povećanje broja saveznika i uključivanje građanki i građana u zagovaranje za pravo na izbor, dok je trećima svrha ukazivanje na manipulacije klerikalnih i fundamentalističkih organizacija i demaskiranje njihovih poruka. Osim toga, dajemo i svoj doprinos jačanju argumentacije, osmišljavanju poruka i jezika koji promiče pravo na izbor. 

Related Posts