Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Vodič za promicanje politike jednakih mogućnosti na radnom mjestu

Vodič za promicanje politike jednakih mogućnosti na radnom mjestu

Prvi vodič ovakve vrste u Republici Hrvatskoj koji bi trebao pomoći poslodavcima da u svojem cjelokupnom poslovanju promoviraju i potiču jednake mogućnosti za žene i muškarce na radnom mjestu, izašao je u izdanju CESI.

Vodič sadrži osnovni koncept ravnopravnosti spolova, odnosno jednakih mogućnosti za žene i muškarce, koji je preuzet iz zakonodavstva Europske unije (EU) i treba poslužiti kao pomoć u praktičnoj provedbi zakonskih odredaba kojim se uređuje područje jednakih mogućnosti za žene i muškarce na radnom mjestu. Namijenjen je svim poslodavcima, malim i velikim, privatnim i javnim tvrtkama, institucijama i ustanovama.

Prednost ovog vodiča je i u tome što nudi konkretne mjere i ideje dok se Zakonom o radu i Zakonom o ravnopravnosti spolova propisuju samo općenite zabrane diskriminacije. Vodič ne predstavlja obvezne naputke za poslodavce, već skup prijedloga koje je moguće prilagoditi potrebama tvrtke.

Vodič je nastao u okviru projekta “Unapređenje pravnog i institucionalnog okvira za postizanje rodne jednakosti” koji provodimo u suradnji s Katedrom za europsko javno pravo, Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Cjelovit tekst publikacije “Vodič za promicanje politike jednakih mogućnosti na radnom mjestu” možete preuzeti u pdf formatu.

Related Posts