Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

VIDI MENE!

“VIDI MENE!” je dokumentarni film, redateljice Vanje Juranić, koji je nastao u produkciji CESI i 4 Film. U filmu predstavnice i predstavnici nevladinih organizacija govore o svom osobnom angažmanu u civilnom sektoru, motivima rada, problemima koje pokušavaju riješiti te kako se svojim radom zalažu za vrijednosti demokracije, tolerancije, mira, nenasilja, ravnopravnosti spolova. Filmom želimo prikazati da postoje pojedinke i pojedinci koji su se odlučili uključiti u rad na izgradnji mira, suživota, zaštiti okoliša, zaštiti prava osoba s posebnim potrebama, promociji i zaštiti prava na izbor, zaštiti djece, pomoći siromašnima, poboljšanju ljudskih prava azilanata te promociji i zaštiti ženskih prava kroz rad nevladinih udruga.

Film je nastao u okviru projekta “Aktivni, vidljivi i osnaženi” kojemu je cilj povećanje vidljivosti civilnog društva u Hrvatskoj.

U suradnji s partnerskim organizacijama koje sudjeluju u projektu stvaranja i promocije filma CESI, ŽMH – Ženska mreža Hrvatske, Udruga žena Vukovar, CGI – Centar za građanske inicijative Poreč, Udruženje za mir i ljudska prava “Baranja”, film “VIDI MENE!” je bio promoviran i prikazan u Zagrebu, Puli, Osijeku, Vukovaru, Splitu, Rijeci, Poreču, Bujama, Pazinu, Daruvaru, Ivanić Gradu, Velikoj Gorici, Belom Manastiru, Malom Lošinju, Karlovcu, Brtonigli, Sisku, Novoj Gradišci, Našicama, Križevcima. Do sada je film na projekcijama vidjelo 2000 osoba diljem Hrvatske te je 30. travnja “Vidi mene!” bio prikazan i na HTV-u.

Projekt su financijski podržali Američka agencija za međunarodni razvoj kroz program AED-a, OSCE-a i Finskog veleposlanstva.

Related Posts