Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Transnacionalni izvještaj o osviještenosti nastavnica i nastavnika o problemu elektroničkog seksualnog i rodno-uvjetovanog nasilja u partnerskim vezama mladih

Transnacionalni izvještaj o osviještenosti nastavnica i nastavnika o problemu elektroničkog seksualnog i rodno-uvjetovanog nasilja u partnerskim vezama mladih

Izvještaj donosi podatke istraživanja nastavnika i nastavnica iz Španjolske, Mađarske, Hrvatske i Srbije. Ovaj transnacionalni izvještaj pripremljen je na temelju nacionalnih izvještaja te predstavlja ključne rezultate i uvide u svijest i strategije nastavnika/ca u srednjim školama u ove četiri države za rješavanje problema elektroničkog seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja u partnerskim vezama mladih.

Izvještaj donosi rezultate o rodno- diskriminativnom  ponašanju nastavnica/ka u školi  prema učenicima/ama; zatim mišljenja i stavove  nastavnica/ka  prema rodno uvjetovanom nasilju i elektroničkom seksualnom rodno-uvjetovanom nasilju;  informiranost (direktna ili indirektna) o učenicama i učenicima koji su  u svojim vezama doživjeli elektroničko nasilje; te  traženje pomoći od strane učenica/ka i sposobnost nastavnica/ka da pruže pomoć i podršku mladima u slučajevima elektroničkog nasilja. Izvještaj je dio projekta Mogu reći NEĆU. Osnaživanje mladih, posebno djevojaka, da se suprotstave elektroničkom seksualnom i rodno uvjetovanom nasilju u intimnim partnerskim vezama.

Transnacionalni izvještaj istraživanja dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Related Posts