Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Socijalna pravda i jednake mogućnosti

Aktivnostima u okviru programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti želimo utjecati na poboljšanje društvenog i ekonomskog položaja ranjivih skupina, s ciljem stvaranja pravednijeg društva. Posebice radimo na poboljšanju položaja žena u svijetu rada te suzbijanju nasilja nad ženama.

Nasilje nad ženama ima neposredne, kao i dugoročnije posljedice za žrtve, počinitelje, obitelji i zajednicu. Suradnja s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova KZŽ ukazala je na potrebu za pružanjem podrške žrtvama nasilja te dovela do osnivanja SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji, koji je s radom započeo u 2012. godini.

S ciljem poboljšanja položaja žena u svijetu rada, te utjecanja na politike i zakone koji reguliraju radna i socijalna prava, provodimo radionice za nezaposlene žene, seminare za poslodavce o rodnoj jednakosti i  kampanje kojima želimo ukazati na diskriminatoran položaj žena u svijetu rada. Pokrenule smo besplatno pravno savjetovalište koje pomaže ženama u ostvarenju radnih i socijalnih prava te internetski portal Radnica.org, kojim prokazujemo diskriminatorne prakse. Već 7 godina kontinuirano provodimo grupe podrške za nezaposlene žene s ciljem osnaživanja dugotrajno nezaposlenih žena u procesu traženja posla, kao i u procesu samozapošljavanja. Do sada je više od 200 žena sudjelovalo u spomenutim grupama.

Od važnijih rezultata programa ističemo kreiranje virtualne rodno osviještene kompanije, s idejom da se interaktivnim virtualnim alatom poslodavcima prikažu smjernice o mjerama za kvalitetniju integraciju žena u radnu sredinu te priručnik-mapu “Kutija s alatima za zapošljavanje, koji nezaposlenim ženama olakšava proces traženja posla. Programe provodimo i na europskoj razini u suradnji s partnerima iz drugih zemalja. 

Više online:

Radnica.orgRavnopravnost.cesi.hr

FB: Radnica.orgSOStelefonZagorjeBadgeProject

Twitter: radnicaorg