Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini

Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini

Konferencija “Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini” održana je 19. listopada u Zagrebu u organizaciji CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Babe! iz Zagreba, Domine iz Splita, Centar za građanske inicijative-CGI iz Poreča i Delfin iz Pakraca te uz pokroviteljstvo Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH i potporu Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj te Grada Zagreba.

Cilj konferencije bio je razmjena ideja i iskustava u promicanju sudjelovanja žena u odlučivanju, te razvijanje novih strategija za uključivanje većeg broja žena u odlučivanju na lokalnoj razini. Na konferenciji je sudjelovalo je 59 osoba iz političkih stranaka, organizacija civilnog društva i predstavnika/ca institucija te gosti i gošće iz Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine. Kroz pet radionica na teme “Kvote: kvaliteta, a ne kvantiteta?”, “(Pre)opterećenost žena: Gdje je vrijeme za aktivizam?”, “Izazovi u provedbi odredaba Zakona o ravnopravnosti spolova vezano uz zastupljenost žena na izbornim listama u općinama i malim gradovima”, “Žene kao ključ ruralnog razvoja” te “Kako potaknuti žensko samoorganiziranje na lokalnoj razini” izneseni su prijedlozi za poboljšanje položaja žena i njihova većeg sudjelovanja u procesima odlučivanja. Konferencija je temeljem rasprave donijela zaključke navedene u prilogu.

Related Posts