Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Prvi sastanak inicijative projekta “Radnica – Rodna jednakost u svijetu rada”

Prvi sastanak inicijative projekta “Radnica – Rodna jednakost u svijetu rada”

18.02.2021. održan je prvi sastanak neformalne inicijative koje smo pokrenule u sklopu projekta “Radnica – Rodna jednakost u svijetu rada”.

Ideja i cilj rada inicijative jest okupljanje predstavnica_ka organizacija civilnog društva, sindikata, akademske zajednice i stručnjakinja/a  koje_i  će se povezati i surađivati u svrhu unapređenja rodne jednakosti u svijetu rada.

Na prvom sastanku inicijative, CESI su predstavile projekt u cijelosti i najavile područja rada inicijative u aktivnostima izrade analize Zakona o radu, Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama te Zakona o obveznom mirovinskom osiguranju, zatim Nacionalne politike za ravnopravnost spolova te Strategije ženskog poduzetništva. To će biti podloga za izradu Nacrta prijedloga Zakona o radu i Policy analize rodne jednakosti u svijetu rada. Sve prisutne članice dale su uvid u stanje iz svog relevantnog područja rada kao i osvrt na mogućnosti doprinosa inicijativi.

Idući sastanak inicijative održat ćemo u ožujku kada ćemo dogovoriti prve korake vezane uz analizu zakona i politika.

Na sastanku su sudjelovale_i:

Branka Mrzić Jagatić, RODA

Valerija Barada, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru

Ivana Dobrotić, Katedra za socijalnu politiku pri Studijskom centru socijalnog rada na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Ana Šarić, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama

Mirjana Adamović, Institut za društvena istraživanja

Marina Ivandić, Nezavisni cestarski sindikat

Mirjana Kučer, DOMINE

Dunja Bonacci Skenderović, nezavisna konzultantica za društvenu promjenu

Josip Šipić, Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Anamarija Tkalčec i Lana Kučer, CESI

Projekt se provodi od 1.1.2021. – 28.02.2023. te je financijski podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u iznosu od 130.761,15 Eura.

Related Posts