Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Provođenje politike jednakih mogućnosti

Provođenje politike jednakih mogućnosti

Tiskana je nova brošura “Provođenje politike jednakih mogućnosti” koja je dio projekta “Provođenje politike jednakih mogućnosti kroz kampanju javnog zagovaranja za ostvarenje ravnopravnosti spolova”.

Cilj projekta je stvaranje uvjeta za ostvarenje rodne ravnopravnosti kroz primjenu zakona i time ostvarenje djelotvornosti i transparentnosti sustava.

Brošura se bavi postojećom razinom zaštite prava žena na međunarodnoj razini, standardima zaštite prava žena u EU, te postojećom situacijom u Hrvatskoj. Na kraju se nalaze preporuke s ciljem poticanja promjena te usklađivanje s pravnim sustavom EU, a poseban je naglasak na poboljšanju sudjelovanja žena u tijelima odlučivanja. Brošura je poslana predstavnicima institucija koji su zaduženi za provođenje rodne ravnopravnosti, a svi zainteresirani mogu je dobiti u našem uredu, ili ju možete downloadati u pdf formatu.

Related Posts