Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Priručnik za edukacije o rodnom jazu u plaćama i mirovinama

Priručnik za edukacije o rodnom jazu u plaćama i mirovinama

Priručnik je nastao u sklopu projekta “Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine – Širenje opsega implementacije akcija i zakonskih standarda rodne ravnopravnosti s ciljem dostizanja rodne ravnopravnosti i sprječavanja siromaštva u Hrvatskoj“, a u svrhu prenošenja znanja, izrade alata i metodologije rada s različitim korisnicima i korisnicama na temu rodnih razlika u svijetu rada.

Zbog sudjelovanja osoba različitih dobi, te društvenih i profesionalnih uloga (učenici i učenice srednjih škola, donosioci i donositeljice odluka na lokalnoj razini, predstavnici i predstavnice sindikata i poslodavaca kao i umirovljenici i umirovljenice), ovaj priručnik potiče i transgeneracijski model učenja s ciljem razvoja stavova o jednakim mogućnostima i ravnopravnosti spolova u svijetu rada i procesima rada. Priručnik je napravljen tako da se može koristiti za rad u javnom, civilnom i privatnom sektoru te u radu s grupom ljudi od najviše 25 osoba zbog učinkovitosti i interaktivnog pristupa edukacijama.

Sastoji se od teorijsko-informativnog pregleda problema rodnog jaza u plaćama i mirovinama i praktičnog dijela s vježbama kojima se edukatori i edukatorice mogu poslužiti u radu na temu ravnopravnosti spolova u svijetu rada i jednakopravnosti plaća i mirovina za žene i muškarce. Primjere i vježbe edukatori i edukatorice mogu koristiti u bilo kojem obliku tijekom trajanja edukacija uz već postojeće osmišljene programe ili mogu bazirati cjelokupnu edukaciju u odnosu na priručnik. Priručnik sadrži i poveznice na kratke video uratke koji se mogu koristiti u edukacijama, a na kraju se nalazi primjer kako evaluirati rad nakon odrađenih edukacija.

Dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Related Posts