Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Priručnici “Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama”

Priručnici “Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama”

Priručnici “Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama” namijenjeni su profesorima i profesoricama koji/koje žele provoditi radionice u školama o kvalitetnim i štenim vezama, rodnim stereotipima i ulogama te nasilju u adolescentskim vezama.

Osim radionica i detaljno opisanih aktivnosti koje su prilagođene primjeni u razredu, priručnik sadrži korisne informacije i materijale te savjete kako organizirati provesti, dokumentirati i evaluirati radionice u razredu. Teoretski dijelovi pružaju sva potrebna znanja i informacije nastavnicima/cama kojima nisu posve bliske teme rodnih stereotipa, nasilja u intimnim partnerskim vezama i postupanja u slučajevima zlostavljanja u Hrvatskoj.

Edukativni materijal je podržalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje, koja je dala pozitivno mišljenje za korištenje i ocijenila da materijal udovoljava udžbeničkim standardima.

U priručnik su sada uključeni i podaci novijih istraživanja o rodno uvjetovanom nasilju u RH i EU, informacije o Protokolu o postupanju u slučaju seksualnog nasilja koji je Vlada RH donijela u rujnu 2014. godine, a nekoliko je aktivnosti modificirano u skladu s povratnim informacijama koje smo dobile tijekom provođenja radionica i seminara, te fokusiranih grupnih diskusija koje su provedene u svibnju 2015. godine.

Drugo izdanje priručnika nastalo je u okviru međunarodnog projekta Europske komisije, DAPHNE III “Podizanjem svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima – GEAR II” u kojem sudjeluju European Anti-Violence Network (Grčka), MIGS – Mediterranean Institute of Gender Studies(Cipar), CESI (Hrvatska), ALEG – Association for Gender Equality and Liberty (Rumunjska), Plataforma unitaria contra les violencies de genere (Španjolska) i The Smile of the Child (Grčka).

Related Posts