Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Predstavljanje preporuka za zapošljavanje žena u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji

Predstavljanje preporuka za zapošljavanje žena u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji

U utorak  23.03.2021. održano je online događanje na kojem smo predstavile Preporuke za zapošljavanje žena u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji.  Preporuke su izrađene u sklopu projekta „Žene biraju novu šansu“  koje smo provodili od ožujka 2019. do ožujka 2021. godine te smo kroz projekt educirale i osnažile ukupno 73 žene kroz edukacijske programe, programe osposobljavanja i putem individualnih savjetovanja.

Cilj projekta bio je educirati i osnažiti žene za rad u Gradu Zagrebu i Krapinsko zagorskoj županiji, u procesu aktivnog traženja posla i učenja, procesu samozapošljavanja, i pružiti pravnu pomoć i savjet ženama iz radnih i socijalnih prava u borbi protiv diskriminacije.

Preporuke su temeljene na analizi dostupnih podataka o položaju žena u svijetu rada, u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji  kao i na završnoj evaluaciji projekta.

Preporuke su namijenjene prvenstveno članicama i članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba i Partnerstva za tržište rada Krapinsko – zagorske županije. Sve partnerske organizacije na projektu su ujedno i članice navedenih partnerstava za zapošljavanje i tržište rada.

Na online događanju sudjelovale su predstavnice organizacija civilnog društva, institucija, lokalne uprave i samouprave,  i razvojnih agencija te smo razgovarali i o iskustvima rada i provedbe projekata/programa za nezaposlene žene.  Nakon predstavljanja preporuka u diskusiji je istaknuta važnost kontinuiteta rada sa nezaposlenim ženama,  dostupnost edukacija posebno u ruralnim područjima kroz osiguranje javnog i dostupnog prijevoza , kreiranje mentorskih i savjetodavnih aktivnosti tijekom i poslije edukacije, osiguranje usluge čuvanja djece u vrtićima za nezaposlene osobe i kreiranje edukacijskih programa u okviru poslovnih inkubatora s naglaskom djelatnosti koje nisu vezane samo uz STEAM područja i nove tehnologije.

Preporuke možete pronaći na ovoj poveznici:

Related Posts