Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

POZIV NA SEMINAR

<strong>POZIV NA SEMINAR</strong>

Pokreni promjenu – (iz)bori se za svoja prava 2.0

Iznimno nam je drago pozvati vas da se prijavite na seminar Pokreni promjenu – iz(bori) se za svoja prava koji organizira CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, u petak 8. 7. i subotu 9. 7. 2022. godine u Zagrebu/okolici Zagreba.

Seminar je namijenjen mladim osobama u dobi 18 do 26 godina koje žele svojim angažmanom doprinijeti ostvarenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava.

Sudjelovanje na treningu „Pokreni promjenu“ omogućit će vam  neformalno obrazovanje koje osnažuje i potiče angažman,  a od sudionik_ca se nakon seminara očekuje aktivističko djelovanje i rad na društvenoj promjeni. Prednost imaju osobe koje nisu aktivno uključene u rad inicijativa i udruga koje se bave ženskim pravima i nisu imale priliku pohađati srodne edukacije.

Mlade želimo animirati da promišljaju, razgovaraju i nauče više o aktualnim temama koje su usko vezane uz njihove živote, a o kojima se u okviru obrazovnog sustava malo govori. Seminar će obuhvatiti sljedeće teme: što su seksualna i reproduktivna prava; sveobuhvatna seksualna edukacija; pobačaj i kako promicati pravo na izbor; rodno uvjetovano nasilje;  trendovi, taktike i utjecaj neokonzervativnih inicijativa te kako im se suprotstaviti; strategije zagovaranja;  kako raditi na mobilizaciji i senzibilizaciji mladih, te ih poticati da se aktivno suprotstave urušavanju reproduktivnih prava i sloboda. Na kraju treninga usmjerit ćemo se na planiranje akcija koje će sudionice i sudionici seminara imati obavezu provesti.

Seminar započinje 8.7.2022. u 10:00 sati te završava 9.07.2022. u 18:00, a o mjestu održavanja treninga sudionice_i će biti naknadno obaviješteni_e. Od sudionika_ca se očekuje da sudjeluju na cijelom seminaru.  Sve troškove puta,  smještaja, obroka i osvježenja pokrivaju organizatorice. Broj sudionika_ca ograničen je na 18.

Online prijavni obrazac za seminar nalazi se na linku https://www.surveymonkey.com/r/CHWPHHH , a rok za prijave je produžen do 20.06.2022. godine. Do 23.06. bit ćete obaviještene_i je li vaša prijava prihvaćena.

Za dodatne informacije obratite nam se putem maila sanja.cesar@cesi.hr

Related Posts