Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

POLICY BRIEF – Unaprjeđenje rodne ravnopravnosti: Položaj žena u svijetu rada u Hrvatskoj

POLICY BRIEF – Unaprjeđenje rodne ravnopravnosti: Položaj žena u svijetu rada u Hrvatskoj

Svrha ovog dokumenta je pružiti sažeti pregled položaja žena na tržištu rada u Hrvatskoj i predstaviti ključne političke preporuke za promicanje rodne ravnopravnosti. Sažetak ističe izazove i nejednakosti s kojima se susreću žene, identificira ključne čimbenike koji utječu na njihovo sudjelovanje u svijetu rada te nudi prijedloge izmjena politika i propisa za poboljšanje njihovog položaja.

Ovaj dokument izrađen je je u sklopu projekta Radnica – rodna jednakost u svijetu rada koji provodi CESI u partnerstvu s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova RH, marketinškom agencijom Señor iz Zagreba i najstarijom islandskom organizacijom za ženska prava IWRA – Icelandic Women’s Rights Association s ciljem poboljšavanja nejednakog i diskriminatornog položaja žena u svijetu rada.

Projekt se provodi od 1.1.2021. – 28.02.2023. te je financijski podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u iznosu od 130.761,15 Eura. Izrada ovog dokumenta omogućena je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost CESI i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Related Posts