Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

POKRENI PROMJENU – Senzibilizacija i osnaživanje mladih za prevenciju rodno-uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu

POKRENI PROMJENU – Senzibilizacija i osnaživanje mladih za prevenciju rodno-uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu

Namjera projekta “Pokreni promjenu” je senzibilizirati, educirati i osnažiti mladiće i djevojke za prevenciju rodno-uvjetovanog nasilja kroz audiovizualne medije i glazbu te ih potaknuti  na kritičko mišljenje budući da se putem ovih medija najčešće reproduciraju rodni stereotipi.

U okviru projekta provesti će se istraživanje i prikupiti podaci o utjecaju rodnih stereotipa u audiovizualnim medijima i glazbi na stavove mladih prema rodno-uvjetovanom nasilju te  istraživanje i procjena potreba profesionalaca/ki koji rade s mladima na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja a rezultati oba istraživanja biti će publicirani.

Nakon istraživanja, slijedeća faza obuhvaća osmišljavanje metodologije i programa treninga izgradnje kapaciteta nastavnica/nastavnika za rad  s mladima na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja kroz rodno-senzitivne audiovizualne medije i glazbu te provedbu treninga. Nakon edukacije, nastavnici/nastavnice nastavljaju raditi s mladima na ovoj temi pružajući im potrebna, znanja, informacije i vještine kako bi ih osnažili za rad na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja. Mladi će imati priliku osmisliti audio-vizualne materijale i glazbu s ciljem prevencije rodno-uvjetovanog nasilja a njihovi radovi će biti predstavljeni na posebno organiziranom događaju, Nacionalom festivalu mladih.

Projekt uključuje suradnju i komunikaciju mladih iz država sudionica projekta putem društvenih medija (Facebook, Instagram, SnapChats) i web stranice projekta.

Projekt će trajati dvije godine uz financijsku podršku Europske unije (DAPHNE). U projektu, osim CESI, sudjeluju:

SURT. Fundació de dones. Fundació privada,Španjolska (nositeljica projekta)

KENTRO MERIMNAS OIKOGENEIAS KAI PAIDIOU,Grčka

MIROVNI INSTITUT, Slovenija

FUNDACJA FEMINOTEKA, Poljska

Mediterranean Institute of Gender Studies, Cipar 

Related Posts