Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Počinje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Počinje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

NAJAVA DOGAĐANJA U KZŽ

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama je međunarodna kampanja koju u periodu od 25.11. do 10.12 provodi  više od 2000 različitih organizacija u preko 150 zemalja svijeta. SOS telefon za žene žrtve nasilja KZŽ organizira niz različitih aktivnosti kojima želimo  osvijestiti građanstvo o rodno uvjetovanom nasilju, unaprijediti suradnju institucija u suzbijanju nasilja protiv žena i pružanju direktne podrške  žrtvama te istaknuti važnost borbe protiv nasilja nad ženama za cjelokupno društvo.

SOS telefon za žene žrtve nasilja KZŽ organizira:

  • Tečaj samoobrane  za žene, u subotu, 30.11. u 15 h, Zabok, Zelena dvorana, Trg svete Jelene 6.
  • Javnu akciju “Sva lica nasilja“koja će se  održat  09.12. u 16:00 sati na trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku kako bi prikazale sliku obiteljskog nasilja protiv žena.
  • Voditeljica voditeljica SOS telefon vodi Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, a sastanak će se održati 9.12. u Zaboku.  
  • Okrugli stol “Monitoring Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji ” u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji  i SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja KZŽ održat će se na Dan ljudskih prava, 10.12. u 10 sati, u  Zaboku u Zelenoj dvorani.

SOS telefon za žene žrtve nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji  pokrenule su 2012. godine CESI u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova KZŽ s ciljem utjecanja na smanjenje rodno uvjetovanog nasilja u KZŽ, a 2017. godine otvoreno je i savjetovalište.

Linija 049 639 281 otvorena je utorkom i četvrtkom od 12:00 do 18:00 sati. Linija 091 639 2810 radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 15:00 sati. Savjetovalište radi utorkom i četvrtkom od 10:00 do 12:00 sati, ili prema prethodnom telefonskom dogovoru  na adresi Trg svete Jelene 6 Zabok. Online savjeti  mogu se dobiti svakodnevno putem e-maila: sos@cesi.hr.

Početkom 2019. godine bilježimo znatan porast posjeta i poziva koji su već sredinom godine premašili broj iz prošle godine. Porast pridajemo činjenici da je tema obiteljskog i rodno uvjetovanog nasilja sve vidljivija u medijima zbog brojnih kampanja kojima su povod slučajevi nasilja protiv žena, djevojaka i djevojčica.U KZŽ je ogroman problem nedostatak sigurne kuće za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, stoga apeliramo da se što prije otvori sklonište za žene i djecu koje su preživjele nasilje.

Nasilje nije privatni već društveni problem i tiče se svih nas. Iznimno je važno raditi na osvještavanju i borbi protiv nasilja nad ženama, te promoviranju nulte stope tolerancije nasilja nad ženama i nasilja u obitelji!  Isto tako je neophodno kontinuirano osvještavati javnost da svako nasilje treba prijaviti.

Related Posts