Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Pilotiran program prevencije rodno uvjetovanog nasilja u školskom kontekstu

Pilotiran program prevencije rodno uvjetovanog nasilja u školskom kontekstu

Edukacijski program u trajanju od 16 školskih sati razvijen je kao dio međunarodnog projekta ERASE GBV kojeg financira program Europske unije za prava, jednakost i građanstvo, a u Hrvatskoj program provode Filozofski Fakultet u Zagrebu, Odsjek za psihologiju i udruga CESI. U Zagrebu je na seminaru sudjelovalo 17 studentica/studenata psihologije i Učiteljskog fakulteta. 

Edukacija je prvenstveno namijenjena učiteljicama/ima, nastavnicama/ima, stručnim suradnicama/ima u školi, te studenticama/ima ovih područja, a sadržaj je odabran na temelju međunarodne procjene potreba. 

Program se sastoji od nekoliko modula koji pružaju znanje o rodno utemeljenom nasilju; različitim vrstama nasilja, njegovim uzrocima i posljedicama. Posebno je usmjeren na pitanja nasilja u vezama mladih te elektroničkog rodno uvjetovanog nasilja. Pruža informacije o načinima rada s mladima koji su bili uključeni u situacije rodno uvjetovanog nasilja kao žrtve, počinitelji ili promatrači/ice te omogućava prakticiranje vještina pružanja podrške. Ukazuje na obveze  odgojno obrazovnih institucija i nastavnika/ca kroz informiranje o legislativi i protokolima postupanja. Ista tako upoznaje sudionike/ce s dobrim primjerima rada na prevenciji rodno uvjetovanog nasilja u školskom okruženju.

Edukacija je objavljena na finskom, španjolskom, katalonskom, hrvatskom i engleskom jeziku za širu upotrebu u EU.

Related Posts