Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Novo vrijeme, novi mediji: Medijska pismenost mladih u 21. stoljeću

Novo vrijeme, novi mediji: Medijska pismenost mladih u 21. stoljeću

Priručnik Novo vrijeme, novi mediji: medijska pismenost mladih u 21. stoljeću namijenjen je osobama koje žele provoditi edukacije s mladim osobama na temu medijske pismenosti. Istovremeno služi i za informiranje o samoj temi, i kao primjer kako uspješno provoditi edukacije na temu medijske pismenosti.

Priručnik se sastoji od tri dijela. U prvom su dijelu obrađene teme iz područja medijske pismenosti koje su sudionici/ce razmatrali/le tijekom radionice, poput načela medijske pismenosti, kritičkog razmišljanja, odgoja za medije i drugih tema. Drugi dio sadrži vježbe za praktičnu primjenu naučenog. Treći i četvrti dio priručnika predstavljaju rad na školskim novinama i mrežnim stranicama partnera Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Zabok i Srednje škole Zlatar.

Priručnik je nastao u sklopu istoimenog projekta “Novo vrijeme, novi mediji: medijska pismenost mladih u 21. stoljeću” čiji je nositelj Mreža udruga Zagor, a partnerske su udruge Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok i Srednja škola Zlatar.

Related Posts