Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Na poslu želim da me se doživljava profesionalno

Na poslu želim da me se doživljava profesionalno

Dunja Bonacci Skenderović, stručnjakinja za suzbijanje nasilja nad ženama i članica neformalne inicijative Radnica, predstavit će rezultate istraživanja koje je provela u sklopu projekta prevencije spolnog uznemiravanja na radnom mjestu – Frida.

Od 448 ispitanica_ka, njih čak 71% doživjelo je seksualno uznemiravanje na radnom mjestu, a 61% uznemiravali su njihovi nadređeni. Svaka treća ispitana osoba bila je seksualno uznemiravana od strane više osoba. Ovi rezultati samo su mali dio istraživačkog izvještaja o spolnom uznemiravanju na radnom mjestu naziva „Na poslu želim da me se doživljava profesionalno“ koji će biti predstavljen na ovom online događaju.

Pozivamo vas da nam se pridružite u što većem broju jer su podrška javnosti i podizanje osviještenosti o ovom, duboko ukorijenjenom, društvenom problemu ključne kako bismo ohrabrili žrtve da bez straha od osude i propitkivanja prijave seksualno uznemiravanje ili nasilje koje su preživjele, ali i da se počinitelji adekvatno sankcioniraju.

Predstavljanje rezultata istraživanja održat će se putem Zoom-a, a možete se priključiti putem ove poveznice.

Dunja Bonacci Skenderović je stručnjakinja s iskustvom od preko 15 godina rada u području rodne ravnopravnosti s naglaskom na prevenciji svih oblika nasilja nad ženama. Najviše radi na problematici spolnog uznemiravanja na radnom mjestu, kao i na suzbijanju trgovanja ženama i djecom. Danas ima svoju konzultantsku tvrtku Bonacci j.d.o.o. koja se bavi analiziranjem, monitoringom i evaluacijom projekata, pisanjem studija i izvještaja, prikupljanjem podataka, procjenom projektnih prijedloga te provođenjem edukacija i treninga.

Predstavljanje istraživanja organizirano je u sklopu projekta „Radnica – rodna jednakost u svijetu rada“ financijski podržanog od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Related Posts