CESI Logo

Brošure i priručnici

 • Vodič za donositelje i donositeljice odluka: Glas poduzetnica iz ruralnih područja

  Vodič za donositelje i donositeljice odluka: Glas poduzetnica iz ruralnih područja

  Pročitajte više

 • Bajke su za sve

  Publikacija Bajke su za sve donosi nove, drugačije bajke, oslobođene rodnih stereotipa, koje su napisali mladi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske. Deset odabranih bajki poslužilo je kao inspiracija za nova čitanja i novo pozicioniranje likova.

  Pročitajte više

 • VRAG ODNIO ŠALU! - PRIRUČNIK ZA ZAGOVARANJE SEKSUALNIH I REPRODUKTIVNIH PRAVA I ZDRAVLJA U SVJETLU NEOKONZERVATIVNIH NAPADA

  U ovoj publikaciji dajemo prikaz organizacija s kojima smo surađivale i njihovih strategija djelovanja, ali i strategija koje su u proteklom periodu koristile različite grupe i platforme za promicanje seksualnih i reproduktivnih prava i zdravlja u borbi protiv katoličkih fundamentalističkih organizacija i inicijativa. Neke od njih su usmjerene na promjene zakona, druge imaju mobilizacijske snagu za povećanje broja saveznika i uključivanje građanki i građana u zagovaranje za pravo na izbor, dok je trećima svrha ukazivanje na manipulacije klerikalnih i fundamentalističkih organizacija i demaskiranje njihovih poruka. Osim toga, dajemo i svoj doprinos jačanju argumentacije, osmišljavanju poruka i jezika koji promiče pravo na izbor. 

  Pročitajte više

 • Brošura: Nasilne veze su bezveze

  Ova brošura tiskana je u okviru projekta "Nasilne veze su bez veze - Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima" koji provodi CESI u partnerstvu s Udrugom Hera Križevci, Srednjom gospodarskom školom Križevci i Strukovnom školom Đurđevac.

  Pročitajte više

 • Train the Gender Trainer

  CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Centar za ženske studije iz Hrvatske od 2014 . godine, u okviru Erasmus + programa Europske unije, kao partneri iz Hrvatske, provodili su projekt GenderStrat4EQuality: Train the Gender Trainer .

  Pročitajte više

 • Novo vrijeme, novi mediji: Medijska pismenost mladih u 21. stoljeću

  Priručnik Novo vrijeme, novi mediji: medijska pismenost mladih u 21. stoljeću namijenjen je osobama koje žele provoditi edukacije s mladim osobama na temu medijske pismenosti. Istovremeno služi i za informiranje o samoj temi, i kao primjer kako uspješno provoditi edukacije na temu medijske (...)

  Pročitajte više

 • FREE projekt: Bilten 01

  BILTEN 01, koji se nalazi niže u prilogu ovom tekstu, sadrži: - FREE projekt: kratak pregled Ujedinjeno Kraljevstvo u fokusu: - FREE – kick off meeting - Priča o uspjehu poduzetničkih krugova TM - Priča o uspjehu: potreba za dodatnim prihodom postala je posao sa (...)

  Pročitajte više

 • Priručnici "Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama"

  Priručnici "Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama" namijenjeni su profesorima i profesoricama koji/koje žele provoditi radionice u školama o kvalitetnim i štenim vezama, rodnim stereotipima i ulogama te nasilju u adolescentskim vezama.

  Pročitajte više

 • Preferiram tebe!

  Priručnik za političarke - kako voditi uspješnu offline i online kampanju.

  Pročitajte više

 • Katalog izložbe fotografija "Zoomirajmo ravnopravnost"

  Izložba fotografija "Zoomirajmo ravnopravnost" dio je CESI projekta "Muškarci i rodna
  ravnopravnost u Hrvatskoj". 

  Pročitajte više

 • Priručnik: Radionice osnaživanja i podrške za mlade nezaposlene žene

  Kurikulum namijenjen svima onima koji žele provoditi radionice s mladim nezaposlenim ženama u svrhu poboljšanja njihovih vještina i mogućnosti u traženju posla, a koje još uvijek čine većinu nezaposlenih, te su suočene s brojnim problemima i diskriminacijom u svijetu rada.

   

  Pročitajte više

 • Doprinos žena ruralnom razvoju

  U brošuri Doprinos žena ruralnom razvoju predstavljamo sudionice projekta Europske mogućnosti za ruralne žene. Projekt "Europske mogućnosti za ruralne žene" provode CESI, K zona, Radio Kaj i Udruga žena HERA u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko – križevačkoj (...)

  Pročitajte više

 • Priručnik za participativno odlučivanje

  Ovaj je priručnik sastavljen kako bi pomogao organizacijama civilnoga društva i/ili jedinicama lokalne i regionalne samouprave u primjeni participativnog pristupa u procesu donošenja odluka, javnih politika ili provedbe projekata od interesa šire zajednice.

  Pročitajte više

 • Nasilne veze su bezveze

  Priručnik "Nasilne veze su bez/veze" namijenjen je vršnjačkim edukatorima/cama koji namjeravaju raditi na prevenciji nasilja u vezama mladih, provoditi radionice i informirati mlade o kvalitetnim vezama. Ponuđene aktivnosi za radionice su već objavljene u drugim CESI publikacijama, a mladi su ih (...)

  Pročitajte više

 • Europske mogućnosti za žene s ruralnih područja

  Ova brošura nastala je u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji financira Europska unija kroz program IPA INFO 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Projekt "Europske mogućnosti za ruralne žene" provode CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, (...)

  Pročitajte više

1 2 3 > >>