CESI Logo

Novosti

 • Podnesak Odboru za ljudska prava UN-a

  CESI, CRR -Centar za reproduktivna prava i Udruga RODA  pripremile su podnesak UN Odboru za ljudska prava i traže da Odbor na listu tema za izvještavanje o stanju građanskih i političkih prava uključi kršenju prava žena povezanih s njihovim reproduktivnim zdravljem i problem odbijanja pružanja medicinske skrbi ženama od strane liječnika i drugog medicinskog osoblja (tzv. priziv svijesti).

  Pročitajte više

 • Radionice za žene koje traže posao i/ili žele pokrenuti vlastiti posao

  CESI Vas poziva na radionice koje se provode u okviru projekta

  Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja "Žene biraju novu šansu"  

  Termin prve radionice je u četvrtak 3.10. 2019.

  Vrijeme trajanja radionice je 11'00 do 15'00 sati.

  Radionica će se održati u našem prostoru, CESI, Nova cesta 4, polukat.

  Pročitajte više

 • POKRENI PROMJENU-priručnik za rad s mladima na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja kroz audiovizualne medije i glazbu

  Priručnik "Pokreni promjenu" namijenjen je stručnjakinjama i stručnjacima koji žele raditi interaktivno s mladima na temi rodnih stereotipa i rodno -uvjetovanog nasilja koristeći glazbu i audiovizualne medije.

  Pročitajte više

 • Nacionalni festival za mlade

  Nacionalni festival za mlade "Pokreni promjenu"  održat će se u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine od 10 sati u Bjelovarskom kazalištu. Na festivalu će bit će prikazano šest glazbenih spotova koje su učenici i učenice pripremile u okviru projekta. Osim toga gledat ćemo monologe i  predstave koje su pripremili i izvode učenici i učenice srednjih škola te kazališnu predstavu "Hotel mrtvih žena" u kojoj  likovi žena iz književnih djela: barunica Kasteli, Ana Karenjina, Ofelija, Ema Bovary, Lucija Stipančić, Antigona … progovaraju o svojim životima, ali i tome kako ih vide čitatelji i čitateljice danas.

  Pročitajte više

 • Okrugli stol

  Okrugli stol "Zajednički napori u prevenciji nasilja u vezama mladih" u organizaciji CESI, SOS telefona za žene žrtve nasilja i Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ , održat će se u utorak, 14. svibnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Centra za mlade i nezavisnu kulturu KZŽ (Zelene Dvorane) u Zaboku.

  Pročitajte više

 • Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja

  CESI Vas poziva na novi ciklus od  12 poludnevnih radionica koje se provode u okviru projekta

  Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja "Žene biraju novu šansu"  

  Pročitajte više

 • Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja

  Kako bi smanjile diskriminaciju u svijetu rada i podržale dugotrajno nezaposlene žene u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji CESI , LAG Zagorje Sutla i Pučko otvoreno učilište Krapina provoditi će dvogodišnji projekt za dugotrajno nezaposlene žene  i žene koje su na bilo koji način izložene spolnoj diskriminaciji u svijetu rada i procesima zapošljavanja.

  Pročitajte više

 • Pozivamo Vladu RH da uputi Prijedlog zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće u javnu raspravu

  CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Inicijativa liječnika/liječnica za reguliranje "priziva savjesti" u medicini organizirali su okrugli stol "Zakon o pobačaju za 21. stoljeće Vjerujemo ženama"  28. veljače, u Novinarskom domu kako bi predstavili Prijedlog zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće koji je izradila nezavisna grupa stručnjaka/inja koja na nacionalnoj i međunarodnoj razini već godinama radi na pitanjima zaštite i promocije reproduktivnog i seksualnog zdravlja.

  Pročitajte više

 • Održana dvodnevna tematska edukacija i partnerski sastanak

  25., 26. i 27. veljače u Zagrebu je održana dvodnevna tematska edukacija te zadnji dan prvi ovogodišnji partnerski sastanak na kojem je sudjelovalo 10 organizacija civilnog društva iz 13 županija Republike Hrvatske, partneri na programu Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

  Pročitajte više

 • Izložba Grijesi CESI u Čitaonici Kustošija

  Čitaonica Kustošija će ugostiti izložbu Grijesi CESI: 21 godina borbe. Izložba se može pogledati od 21.01. do 20.02.2019. godine u Čitaonici Kustošija, Trg Hrvatskih obrambenih snaga 6.  

  Pročitajte više

 • Održan posljednji ovogodišnji partnerski i intervizijski sastanak

  Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela je trogodišnji projekt kojeg provodi 10 organizacija civilnog društva u 13 županija Republike Hrvatske, financijski ga podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske te je  Ženska soba - Centar za seksualna prava nositeljica programa.

  Cilj je pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima i njihovim obiteljima prije, tijekom i nakon sudskog procesa, pružanjem emocionalne i savjetodavne pomoći, pravnog i psihološkog savjetovanja te pružanje direktnih pratnji na sud ili druge relevantne institucije kako bi žrtvama i svjedocima smanjili razinu stresa i osigurali što lakše ostvarenje prava koja im pripadaju.

  Pročitajte više

 • Kampanja #TeensToo

  U okviru  16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama (25.11.-10.12.) CESI provodi kampanju na društvenim mrežama #TeensToo usmjerenu na osvještavanje problema nasilja u partnerskim odnosima koje se događa već u doba adolescencije. 

  Pročitajte više

 • Radionice za usklađivanje majčinstva i rada

  CESI Vas poziva na posljednji ciklus radionica u ovoj godini koje se provode u okviru projekta

  "JUMP - Usklađivanje majčinstva i rada". 

   Radionice su namijenjene nezaposlenim ženama, samohranim majkama koje žele steći dodatno samopouzdanje u vlastito znanje i vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla ili samozapošljavanja.

   

  Termin prve radionice je u ponedjeljak 3.12.2018. s početkom u 11'00 sati. Očekivano trajanje radionice je 2 sata. (Na radionici dogovaramo termin za idući susret! )

  Radionica će se održati u našem prostoru, CESI, Nova cesta 4, polukat

  Pročitajte više

 • Izvještaj istraživanja-Prevencija rodno-uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu

  Izvještaj donosi rezultate istraživanja o utjecaju rodnih stereotipa u audiovizualnim medijima i glazbi na stavove mladih prema rodno-uvjetovanom nasilju te procjenu potreba profesionalaca/ki koji rade s mladima na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja.

  Pročitajte više

 • Nove radionice za žene

  CESI Vas poziva na 4 radionice  koje se provode u okviru projekta "JUMP - Usklađivanje majčinstva i rada".

   Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama, samohranim majkama koje žele steći dodatno samopouzdanje u vlastito znanje i vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne!

  Pročitajte više

1 2 3 4 5 > >>