CESI Logo
12.10.2016. 13:07:31

Besplatne radionice "Žene biraju novu šansu"

CESI  u listopadu u Zagrebu započinje s provedbom ciklusa četiri radionice u okviru projekta "Žene biraju novu šansu". Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama koje žele steći dodatno samopouzdanje i bolje komunikacijske vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne.

Prvi termin radionice je 25.10.2016. s početkom u 10 sati. Očekivano trajanje radionice je 4 sata.
Radionica će se održati u CESI (Nova cesta 4, polukat, neboder kod Doma sportova preko puta Lidla).

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da popunite prijavni obrazac u prilogu i pošaljete u CESI na e-mail:anamarija.tkalcec@cesi.hr.

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite telefonom 01/ 24 22 800.

Do sada se na radionice odazvao veliki broj žena što govori o potrebi za ovakvim načinom rada.

O radionicama:

Cilj je osnažiti žene suočene s višestrukim teškoćama u svijetu rada i zainteresirane su za stjecanje dodatnih komunikacijskih vještina i rada na svojim sposobnostima. Radionice pružaju sigurnu i poticajnu okolinu gdje je moguće dijeliti svoje probleme, pitanja koja vas muče, prilike i izazove te razvijati samospoznaju i vjeru u sebe.

Sudjelovanje donosi i povezivanje s drugim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima. Nakon radionica sudionicama će biti osigurana podrška i mentorstvo u slijedećim koracima u traženju posla ili pokretanja vlastitog posla kako bi izašle iz nezaposlenosti.

Što kažu polaznice o radionicama:
"Bilo mi je jako lijepo, ugodno i korisno."
"Samopouzdanje je bitna stvar, ja to mogu i hoću, svaka prepreka je savladiva."
"Osvijestila sam dodatne osobne vještine."
"Najbolje na radionici mi je interakcija i razmjena iskustva te komentari nazočnih."

Radionice su podržane od strane Grada Zagreba – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Projekt "Žene biraju novu šansu" stvoren je na temelju našeg iskustva u radu sa ženama i drugim socijalno isključenim osobama te u skladu s nacionalnim strategijama i planovima zapošljavanja. Projekt se različitim setovima aktivnosti provodi od kraja 2010. godine u svrhu pružanja potpore za unaprjeđenje položaja žena u svijetu rada kroz edukaciju i osnaživanje nezaposlenih žena te besplatno pravno savjetovanje o radnim i socijalnim pravima.
Projekt se provodi u Zagrebu i namijenjen je najranjivijoj i najvećoj skupini nezaposlenih žena – starijima od 40 godina, dugotrajno nezaposlenima,mladima, neaktivnima u traženju posla i samohranim majkama.