Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Edukacija volonterki – SOS telefon i savjetovališta za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije

Edukacija volonterki – SOS telefon i savjetovališta za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije

U suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom i provedbom projekta “Novi početak” organizira se edukacija za volonterke na SOS telefonu i savjetovalištu za žene žrtve nasilja KZŽ u Zaboku s ciljem smanjenja rodno uvjetovanog nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

U svrhu pružanja direktne pomoći ženama žrtvama nasilja uz stalni angažman CESI, organizirati će se i tim volonterki za rad na SOS telefonu i u savjetovalištu. Pozivamo sve zainteresirane volonterke za rad na pitanjima prevencije nasilja nad ženama te pružanja direktne podrške ženama nasilja da se prijave za sudjelovanje u edukaciji. Za zainteresirane volonterke će se organizirati besplatni edukacijski program u trajanju od 2 dana tijekom kojih će im pružiti informacije kako bi stekle znanja iz područja rodne ravnopravnosti, problematike rodno uvjetovanog nasilja te vještine potrebne za rad na SOS telefonu iz područja s naglaskom na specifičnostima telefonskog savjetovanja, direktnog rada sa ženama žrtvama nasilja i samom zaštitom od nasilja u obitelji/ rodno uvjetovanog nasilja. 

Program edukacije održati će se 1. i 2. srpnja 2022. godine u Zaboku, u Zelenoj dvorani, Trg sv. Jelene 6:

1. Srpnja 2022. godine u trajanju od 16:30 do 20:00

• Uvodno predstavljanje i upoznavanje
• Nasilje nad ženama u Hrvatskoj/ Rodno uvjetovano nasilje
• Međunarodni I nacionalni zakonodavni okviri zaštite od nasilja u obitelji

2. Srpnja 2022. godine u trajanju od 10:00 do 14:00

• Direktan rad sa ženama žrtvama nasilja
• Specifičnosti telefonskog savjetovanja
• Praktični primjeri iz prakse/ rad na slučaju
• Završetak edukacije

Na edukaciju ćemo primiti 10 osoba. Osobe moraju imati završenu najmanje srednju školu, a prednost će imati studentice socijalnog rada, psihologije, socijalne pedagogije I ostalih pomažućih profesija, osobe sa diplomom nekog od društveno-humanističkih fakulteta te osobe s iskustvom u psihosocijalnom i savjetodavnom radu. Rok za prijavu je 17. lipanj 2022.

LINK ZA PRIJAVU: https://docs.google.com/…/1Nj1gHv4msSM9Not7goeal3U…/edit

Polaznice edukacije dužne su prisustvovati na oba dana. Za sudjelovanje na edukaciji biti će im biti pokriveni putni troškovi javnog prijevoza za dolazak na edukaciju kao i osvježenje i ručak. Sudionice edukacije preuzimaju obavezu da nakon uspješno završene edukacije u periodu od 6 mjeseci volontiraju 20 sati na SOS telefonu. Također, sve polaznice edukacije dobiti će potvrdu o završenom edukacijskom programu.

Related Posts