Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

„Dostupnost sigurnog i zakonitog pobačaja”

„Dostupnost sigurnog i zakonitog pobačaja”

Konferencija „Dostupnost sigurnog i zakonitog pobačaja: Problem uskraćivanja zdravstvene skrbi na temelju vjere ili savjesti“

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u suradnji sa Centrom za reproduktivna prava (CRR – Center for Reproductive Rights) i Inicijativom liječnika/ca za reguliranje priziva savjesti u medicini organizira konferenciju koja se bavi pitanjem dostupnosti zakonitog i sigurnog pobačaja u kontekstu neadekvatne regulacije priziva savjesti, odnosno uskraćivanja  zdravstvene skrbi ženama u vezi s pobačajem na temelju vjere ili savjesti.

Konferencija „Dostupnost sigurnog i zakonitog pobačaja: Problem uskraćivanja zdravstvene skrbi na temelju vjere ili savjesti“ održat će se u Hotelu Dubrovnik, u Zagrebu, u petak, 21. travnja 2023. Konferencija je namijenjena medicinskim i pravnim stručnjakinjama/cima, predstavnicama/ima civilnog društva, akademskoj zajednici te donositeljima odluka i koje/i se bave promicanjem i zaštitom reproduktivnih prava i zdravlja. Događaj ima za cilj stvoriti snažnije mreže i poboljšati suradnju među stručnjakinjama/cama, institucijama i organizacijama civilnog društva kako bi se unaprijedio pristup sigurnom pobačaju u Hrvatskoj,  zagovarale konkretne promjene u politici i praksi te radilo na uklanjanju stigme povezane s pobačajem.   Zajedno ćemo nastojati identificirati učinkovite strategije i taktike za promjenu diskursa,  prihvaćanje da je pobačaj osobna odluka, te je nužno osigurati  dostupnost, pristupačnost i kvalitetu skrbi o reproduktivnom zdravlju i štititi autonomiju, privatnost i dostojanstvo žene.  Također, želimo se usredotočiti na pružanje podrške medicinskom osoblju koji se zalažu za izbor, razmjenu iskustava, dobrih praksi i mogućnosti za buduću suradnju.

Konferencija će biti na hrvatskom i engleskom jeziku, uz simultani prijevod. 

Za sva dodatna pitanja i informacije: sanja.cesar@cesi.hr

Related Posts