Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Brošura: Roditelji na radnim mjestima – između usklađivanja obveza i diskriminacije

Brošura: Roditelji na radnim mjestima – između usklađivanja obveza i diskriminacije

Brošura predstavlja projekt „parents@work – Mijenjajmo stav!“ koji u Hrvatskoj i Austriji provode L&R – Institut za društvena istraživanja, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Pravobraniteljstvo za jednako postupanje iz Austrije i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske. Projekt je započeo u lipnju 2019. godine, a provodit će se do rujna 2021. godine. Cilj projekta je saznati kojim su poteškoćama roditelji izloženi na radnom mjestu zbog svojih privatnih obveza brige o djeci te na koji način usklađuju privatni i poslovni život.

U brošuri možete pročitati zašto mislimo da je projekt potreban i o dosada provedenim aktivnostima, pronaći informacije o radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te pravnom okviru zaštite roditelja od diskriminacije, kao i saznati s kakvim poteškoćama i oblicima diskriminacije se roditelji, prvenstveno majke susreću na radnim mjestima, ali i kakvi su stavovi poslodavaca. Brošura je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

Related Posts