Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

Analiza udžbenika-sadržaji vezani uz seksualnost i reproduktivno zdravlje

Analiza udžbenika-sadržaji vezani uz seksualnost i reproduktivno zdravlje

Analiza udžbenika provedena je početkom 2010. godine, a analizirano je ukupno 27 udžbenika/radnih bilježnica/zbirki zadataka  za osnovne i srednje škole iz predmeta “Priroda i društvo”, “Biologija”, “Etika”, “Psihologija” i to samo udžbenici za pojedine razrede. Razlog zašto su samo udžbenici iz pojedinih predmeta te samo za neke razrede bili predmet analize jest postojanje sadržaja vezanih uz seksualnost i reproduktivno zdravlje u sadržaju udžbenika ili pak tema vezanih uz rodnu ravnopravnost što je utvrđeno pregledom nastavnog plana i programa za osnovne i srednje škole.

Analizom se pokušalo utvrditi postojanje stereotipa, predrasuda ili diskriminacije na temelju spola ili seksualne orijentacije te zastupljenost sadržaja vezanih uz seksualnost i reproduktivno zdravlje te  rodnu ravnopravnost i način na koji se pristupa ovim temama.

Related Posts