Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje i personaliziranje vašeg iskustva. Naša web stranica također može sadržavati kolačiće trećih strana poput Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. 

Tel: +385 1 24 22 800 | cesi@cesi.hr

Blog Post

10. godina našeg SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja KZŽ

10. godina našeg SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja KZŽ

SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije proslavio je 10 godina postojanja i rada. Godišnjicu smo obilježile radionicom slikanja uz pomoć i vodstvo akademske slikarice Maje Vukine Bogović u društvu volonterki, suradnica i drugih prijateljica SOSa. 

SOS  telefon osnovan je 2012. godine na inicijativu organizacije CESI, tadašnjeg Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Krapinsko-zagorske županije. Opći cilj je utjecati na smanjenje rodno uvjetovanog nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji. Specifični ciljevi su osigurati direktnu psihološku i pravnu pomoć ženama žrtvama nasilja te senzibilizirati građane/ke za pitanja rodno uvjetovanog nasilja.

Počeci su bili skromni, no povećanjem broja korisnica i njihovih potreba 2017. godine otvoreno je savjetovalište gdje žene mogu osobno doći na savjetovanje. 2018. godine u sklopu SOS telefona na području KZŽ počela je sa djelovanjem Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela kojeg financijski u potpunosti podržava MPU. Upravo kombinacijom rada SOSa i Mreže možemo odgovorno tvrditi da je i kvaliteta  našeg rada i pružanja šireg spektra usluga na sve većoj razini zbog kontinuiranih i specijaliziranih edukacija. 

Gledajući 10 godina unatrag na području Krapinsko-zagorske županije vidi se povećanje razine osviještenosti prema rodno uvjetovanom nasilju, došlo je i do povećanja prijava nasilja a na SOS telefonu do povećanja broja korisnica i vrsta usluga koje pružamo. Vjerujemo kako smo na dobrom putu ka ostvarenju ciljeva postavljenih na početku te da smo na taj način pridonijele promijeni svijesti građanstva o nasilju nad ženama i nasilju u obitelji. 

Veliko hvala svim našim volonterkama koje su bez razmišljanja odvajale svoje privatno vrijeme kako bi pomagale ženama. Također hvala i svim suradnicama koje doprinose kvaliteti rada i podržavaju djelovanje SOS-a. Našim predanim radom i dalje ćemo osiguravati zadovoljenja potreba žena koje su preživjele nasilje, koje su nam uvijek na prvom mjestu.

Related Posts